Kronisk trötthet, James Blunt och Pärlor åt svin

Jag har satt en diagnos på mig själv nu. Kronisktrötthet lyder den. Igår var jag inte människa på hela dagen och gick och lade mig 20:30 och sov till 06:15. Men nu sitter jag då här igen och är lika trött som igår kväll. Så det blir en till tidig kväll! För imorgon måste ögonen hållas upp till 23 då det är en massa bra tv som jag är slav under :)
Idag har jag varit i skolan, rullade permanent tills jag fick huvudvärk, det är inte roligt någonstans det.. Den tjänsten ska jag inte erbjuda min akunder, det är p tok för jobbigt. Jag har inte alls fått upp farten och med tekniken är det ju ännu lite sådär. :P Men jag antar att övning ger färdighet som det så fint brukar låta.

Efter skolan bar det av mot Glädjen och Mc Donalds där jag var på intervju kl 13:45. Jag tyckte själv att det gick väldigt bra och de lät positiva men slutgiltigt besked kommer om 1-2 veckor. Så det är bara att vänta.

Jag har även börjat fundera på allvar om det verkligen är i stockholm jag vill bo.. Jag trivs verkligen inte alls här. Varje söndag är en plåga, börjar med ångest direkt jag slår upp mina bruna.. Och i söndags var det värre än någonsin.. Jag grät mig igenom hela eftermiddagen.. Ända tills mamma tvingade ut mig på lite bilkörning vilket jag tycker är riktigt roligt! Bara 2 veckor kvar till uppkörning nu! Kuggar jag nu så får ja se till att bättra på det jag gjorde fel till nästa tid :)

Åker hem till Mora igen på torsdag kväll då jag har röntgentid på fredag kl 14:00. Kanske kan man få några klara besked då? Vore skönt. PÅ lördag vankas det ännu ett till 18års kalas :) Den här gången är det Sandra som ska firas. Det blir skoj!

Måste bara få säga att jag älskar James Blunts nya album! Det är så där höst/vinter mysig musik som man kan lyssna på när som hellst! :) Like! Och så har jag även fastnat för Magnus Ugglas låt Pärlor åt svin. Så härlig låt!

Måndags praktik

Min helg började redan i torsdags, vilket var enormt skönt! Hade läkartid i fredags på dagen så det var anledningen. Efter Provtagningar mm så åkte vi till pappa. Noel har börjat med 2-3ords meningar nu och är så himla söt! Och nu är det bara 15 veckor kvar tills nästa anländer :D
I lördags så var vi hem till mormor och morfar på middag. Det bjöds potgratäng, grillat och fika! Efter den visiten så bar det av mot Älvdalen för fixning det skulle bli bowling i Orsa. Kan tillägga att jag efter 2 matcker hade mest poäng :) haha! Jag vann alltså! Sen blev det lite bilåka och upp till Loka på 20 års kalas!
Helgen har varit tipptopp!

Idag så har jag varit på praktiken i 5 timmar. Och nu sitter jag mest här och slöar mig, jag är så himla trött! Ständigt.. :P Imorgon ska jag på arbetsintervju wish me luck!!!

Grey´s Anatomy

Vilken kanon serie! Ska gå in stenhårt nu för att inte missa ett enda avsnitt då jag missade hela förra säsongen pga att kanal 5 inte fanns i Cattis lägenhet. :) Men nu ska jag inte missa en sekund!
Jag älskar den här serien!

image52

Fler än jag som följer denna underbara serie?

Ute på orientering

Idag ringde klockan 05:40 och det var snabba ryck med att klä sig och äta en smörgås. Sen buss, pendet, tbana och buss bort mot Hellasgården där vi skulle orientera idag. Vi Började kl 8:00 och vi kilade iväg in mot skogen. Jag såg framför mig en trött och svettig Emma irrandes omkring med en kompass hon knappt vet hur fungerar och en karta hon absolut inte kan läsa, men ack så fel jag hade! Med lite hjälp av Madde och Hanna så kom vi runt hela vägen och alla kontrollstämplarna hade vi fått på kortet :) Och det var riktigt mysig väder, de kalla vindarna färgade snabbt näsan och kinderna röda och solen värmde oss på ryggen när vi gick:) Och solen glittrade i vattnet och himlen var blå, det var perfekt väder för en friluftsdag :) Vi kom runt på 58 minuter och då var klockan strax efter 9 så då åkte vi ner till Slussen och köpte lite pickninck och satt oss ute vid vattnet i stan och fikade lite :D
Nu är jag hemma igen och ska bara ta det lugnt, jag har ju trots allt inte varit frisk den här veckan så det är lika bra.



image51


Tisdag

Idag är jag också hemma med feber.. :( Men imorgon måste jag upp ändå, för det vankas orientering på hellasgården jippi! (not). Det tar mig 1 ½ timme att ta mig dit och vi ska vara där senast 8:00.. ännu mer jippi! Så min budd hemifrån går 6:20 imorgon bitti. Knarka alvedon och bege sig ut i skogen. Kan det kännas mycket bättre?
Dagen har gått ut på att göra så lite som möjligt. Väldigt mycket tv och dator. Lite mat och lite musik.
Så den här veckan blev ju lyckad.. 1 skoldag och sen åker jag återigen HEM! :D Biljett hem har jag på torsdag och det känns kanon! Alltid lika skönt att få vara hemma. Det lutar åt en malungstripp också, måste få mysa lite med lillebror och se magen. Längtar!

K är i Oslo och han verkar inte alls trivas där just denna vecka. Mer eller mindre allt har gått snett redan och han har knappt varit där i 2 dagar. Så vi får väl se hur allt blir. <3


Åter sjuk..

Jag orkar inte med det här snart! Kan jag aldrig få känna mig helt bra? Nu har jag feber och är snuvig.. :/
Helgen har varit underbar! Åkte hem med Kristoffer i fredags och nattade över där. Lördagen blev det mora och 18 års kalas :) Vilket var riktigt roligt! Kvällen avslutades på Wasa med trevligt och mycket folk! :) En kanon kväll.
Gårdagen var jag trött hela dagen och 18.24 gick tåget ner mot Väsby igen. I uppsla skulle jag byta tåg och vad gör jag?! Jo jag missar tåget!! Så jag fick sitt ao ch vänta i 1 ½ timme på nästa tåg + att jag fick lov att betala en ny biljett. När jag kom fram till väsby hade jag beställt en taxi då jag inte orkade vänta i 45 min på buss mitt i natten! Det var skönt! Sen blev det hem och i säng.
Vaknade imorse och jag kände mig inte alls pigg! Sitter nu med feber och snuva igen.. Men på fredag har jag läkartid och då ska ALLT tas upp.

hemma, sjuk, besök och ikea

Haha, jaa vad ska man säga, har iaf varit hemma från skolan nu i 2 dagar. Mår inge vidare. Men det är sånt som kommer och går hela tiden i mitt liv. Så jag börjar bli van det här..
Gårdagen blev mycket hemma städa, tvätta, diska och handla dag. Idag blir de lite annorlunda då Kristoffer nu är på väg ner. :) Vilket känns grymt skönt. Så när han kommer ska vi slänga i oss lite mat och sen bär det av mot ikea en sväng för lite små inköp som behövs.
Jag har blivit lovad ett rum i den här lägenheten då brandmannen komme rhem så jag har boende här till sommaren :) Och det är bra!

Imorgon måst ejag dock till skolan då jag har 2 arbeten som ska in opch en redovisning. Får se hur jag mår ikväll men är det ingen större fara så då går jag. :)

image50

11 september..

Nu har då alltså 6 år gått sedan attentaten och jag tycker att det känns som det var igår. Anledningen till att jag skriver om det är för att det var en utav de hemskaste upplevelserna i mitt liv. Jag var 12 år och min mamma skulle till USA på en 2 veckors semester. Jag var i skolan och när jag satt i bilen på väg hem så ringde moster till min mormor som var barnvakt åt oss och sa bara-Sussi och Peter är inte med i det som händer i USA, de är 400 mil därifrån och jag vet att deras plan har landat som det ska, hälsa alla det.
Men jag kunde inte riktigt ta in det för jag var övertygad att de var det ändå. Det enda jag gjorde dagarna i ända från det samtalet, det var att kolla på nyheter, nyheter och åter nyheter. Jag fick lov att ta ledigt från skolan och jag sov inte på nätterna. jag grät oavbrutet i flera dagar. Det var hemskt! Och sen när mamma väl kunde ringa hem ifrån USA så var det första hon sa- Hej Emma, det är mamma. Det var det skönaste jag hört! Jag tappade helt kontrollen och gråt floder, så jag fick lämna över luren till mormor innan jag kunde torka tårarna och säga hej till mamma.

Jag gråter fortfarande så fort jag ser något på tv om Wold Trade Center! Det var fruktansvärt, och bilderna man ser när människor i desperation kastar sig ut från alla dessa våningar för att slippa brinna upp! Otäckt! Och alla offer och alla anhöriga. Det är ofattbart och det är enbart hemsk!


     
          WTC                            Planet                       Förödelse         Minnesmonument 2004


Praktikdag

Haft praktik idag. Morgonen började väl inge vidare. Stod utanför salongen i regnet och väntade på min handledare i 1 timme :P Hon hade sagt att hon började 9 till mig men senare fått ett återbud och började kl 10 idag. Så där stod jag och var övertygad att jag måste hört fel, men icke! Haha men det ordnade sig ju iaf, Maria kom lite tidigare så jag fick komma in :) Jag startade en maskin och vek handdukar, slängde soporna och bryggde kaffe :) Sen kikade jag på Annika och när hon klippte sina kunder. Hon är verkligen en jättebra handledare, man lär sig supermkt! Hon förklarar så himla bra allt hon gör och jag trivs super! Vek lite mer handdukar, åt lunch, tag emot telefonbokningar/avbokningar :) Och 15:30 tyckte de att ajg gjort ett bra jobb och fick gå hem.
Så nu sitter jag hemma här igen, har precis slängt i mig lite korv och spagetthi. :D

Kvällen blir lugn. Tidig morgon igen imorgon men slutar tidigt, (12,30) sen blir det middags mys med Cattis hemma hos mig :D

Besök gärna www.lesblondes.se


Slödag

Idag har inte många knop gjorts, jag har plaockat lite här hemma och gjort ett arbete till skolan. Lekt lite i ps och varit allmänt slö.
Imorgon är det praktik igen och det ska bli roligt :) Komma in i det hela lite.
Snart blir det telefonprat och sen fortsätta slöa i soffan eller så tar jag cykeln till hemköp och köper lite bröd och annat smått :)

kääärlek
 

Hösten har dragit in

Nu vet man verkligen att hösten har dragit in över landet.. Det är grått och regnar. Löven har antagit en gulare nyans och det är frost på nätterna. Och snart är vintern här.
Gårdagens kväll spenderades framför tvn med lite varma smörgåsar och levande ljus. Det var riktigt mysigt. Sängdags blev det väldigt tidigt runt 22.30 och det var jätteskönt! Så inatt har jag fått sova i 11 timmar vilket jag älskar! Enbart då känner jag mig pigg. Jag klarar mig inte på 7-8 timmars sömn, då är jag som ett vrak.
Idag ska jag uträtta allt för lite. Känner att jag behöver en sån dag då jag akn plugga lite och bara pyssla runt lite här hemma.

Nu ska jag äta lite frukost :)

Det blev Mjölkö

Allt bestämdes väldigt hastigt igår efter idrotten som vi hade som sista lektion. kl var då 14:00 och jag skulle hinna hem, duscha, packa och tillbaka på 3 ½ timme. Och då kan jag tillägga att det tar ca 1 timme allt som allt att ta sig hem också så jag var galet stressad! Men jag hann med och kvällen blev helt okej. :) Massvis med folk, ca 28 st :) Jag var grill"mästaren" för kvällen, det var jag och Hanna som skulle ha grill så det var ju inte så mycket att ha hand om :P Men jag lyckades bra. Vi åt och vi pratade och jag kom i säng runt halv 2. Jag ångrar inte att jag åkte med. Fick en liten pratstund med Hanna också om hur jag känner och om varför jag blev så ledsen i torsdags. Kändes skönt!
Nu ska jag inte göra något speciellt resten av helgen.. tråkigt! Har nyss ätit och städat så nu ska jag väl sitta här lite och sen kanske se om det är något bra på tv ikväll.


Min hjärna är trött!

Gårdagen var inte alls någon höjdare.. Det bara brast.. kände mig helt outside..  Och när jag väl skulle åka hem så missade jag pendeln med 1 min så jag väntade en kvart till och lyckas missa den pendeln också! Hur fasen lyckas man med något sånt? Och imorse så häll jag på att åka förbi stationen jag skulle kliva av på, jag måste vara den mest förvirrade människa just nu. Min hjärna är helt slut. Ikväll blir det lugnt med lite mat hemma hos mig. Imorgon kanske jag taggar till lite och styr kosan ut mot Mjölkö iaf. Jag har ingen som helst lust att sitta inne en hel helg igen. Jag hatar det! Jag vill ha folk och liv runt mig. Jag blir så rastlös av att sitta hemma mellan mina väggar..
Är i skolan nu, har håltimme då de andra läser engelska, och det tentade jag av för 1 år sen :)

Så ledsen..

Jag blir så leden av folk som inte kan acceptera en människa så som den är. Jag är ingen Stockholmare med de värsta märkeskläderna och jag är inte smal som en sticka, solbrun och har långt hår. Det är ju inget av det där som stämmer in på mig! Kan ni inte se mig som den jag är ist och försöka ta mig till er som en vän ändå? Vad ska man göra för att få en enda vän i en klass man ska gå i, i 2 år till? Jag hatar det här! Jag ber er vänta när jag ska lämna ifrån mig saker i skåpet och när jag kommer tillbaka så har ni ändå smitit iväg till matsalen.. Ni skyndar er att para ihop er med varandra när vi gör arbeten så att jag får vara själv. Ni planerar saker efter skolan och till helgerna som jag inte får veta något om, men ändå så tycker ni att jag ska vara med i disskusionen dagen efter om vad som hände kvällen innan.. Hur skulle de kunna gå till?!
Jga har aldrig varit den tjejen med många vänner men jag har aldrig varit ensam tidigare så det här är något helt nytt för mig.. Tjejerna i andra klassen är så himla mycket lättare att prata med och alla vänner där hemma!
Planerna för hegen var Mjölkö men jag skiter i det nu för jag orkar inte med att vara med er. Det kanske ändras senare.. men just nu är det just så jag känner!

Efter skolan så åkte jag in i stan för en fika med Cattis och det var riktigt upplyftande! :) Så imorgon så ska jag, Cattis och Lova hem till mig för att äta lite gott, och vart kvällen slutar det vet vi ännu inte. Kanske framför en film eller ute på stan. Who knows:) Men sånt är alltid trevligt! Folk från hemma är underbara hela högen!!

Längtar hem..familjen, vännerna och efter Kristoffer!! <3

Första klippkunden

Aaah, det var det läskigaste någonsin! haha! Jag var så nervös så att händerna darrade som asplöv! Galet! Kom till skolan idag runt halv 9. Dessan visar en klassisk herrklippning och en skägg och mustach klippning, och kl 10.30 så kommer det 8 kunder som ska delas ut i klassen. Jag var ju då såklart en utav de 8 :) Nu i efterhand så känns det väldigt bra att ha gjort det, men just i den sekund som jag skulle ut och hämta in min kund så slog nervositeten över mig! Och det värre än någonsin.. Men jag tvättade hans hår och jag klippte på. :)
Dessan hjälpte mig mycket då jag var lite osäker på mitt resultat. kan tillägga att hans hår var jättekrulligt och stelt.
Lite annat mot det jag är van att klippa, skandinaviska hår. Men resultatet blev kanon och killen var jättenöjd!
Så nästa gång ska jag försöka vara lite mer avspänd, för så farligt var det ju egentligen inte! Så nu är den biten ur världen. :D
(jag har klippt mycket hemma, kompiar, familj mm men ingen som är helt utomstående, därav min nervositet)
Var i skolan till 17 och efter det så åkte jag hem för att slänga in några maskiner med tvätt så jag har något rent att ha på mig på dagarna :) Sen blev det mat och tv.
Imorgon är det skola som gäller och sen en fika med Cattis och ev en gymrunda?!  Kan bli toppen!
Nu väntar samtal från grannlandet sen sängen!


                                                      

image43

Nya skor!

Glömde att skriva om de nya skorna jag flirtade till mig av min kära mamma idag :) Jag var inne i stan och knallade runt idag efter skolan helt själv och så gick jag in på Skopunkten. Där såg jag mina skor helt nyuppackade och de bara vänade på att få stå i min hall :) Så jag ringde till mamma och berättade om skorna och sen var det köpet gjort! jag älskar dem måste jag få säga :) Svarta stövlar med 3 spännen och en liten klack, 2-3 cm :) Perfekta till klänningarna i höst!

Har sett sjukhuset och Idol nyss. Nu väntar sängen. Jag är sjukligt trött. Jag hoppas faktiskt att det är mörkret och skolan som gör det. Jag hoppas det så att det inte är något annat. Men jag är rädd att det är ännu en förkyldning på gång, för näsan har blivit täppt och halsen känns lite konstig.. jobbigt!

Utlandsresa!

Snälla ta med mig härifrån! Sveriges väder är inte bra! Det har varit kolsvart här med spöregn och åska mest hela dagen.. Så himla tråååkigt! Kallt är det också, skulle bli frost inatt.. brrr.. Jag vill ha värme och jag vill ha nöjen! Det  är precis det jag behöver. Här hemma händer det inte spec mycket. Vilket är ännu tråkigare, för hade man haft något roligt att se fram emot hela tiden så hade man ju inte heller längtat bort. Men en eller två veckor i solen skulle inte alls sitta fel nu känner jag. :) Har faktiskt påbörjat en liten moneysaver :) Ska lägga undan lite nu varje månad och sen se om jag har tid och råd med en resa vid något lov då jag inte kan ta ledigt från skolan. Någon som är sugen på att följa med?! :)

I helgen blir det att åka båt ut till Maddes lantställe vilket kommer att bli mycket roligt :) Och mycket lite sömn! Haha men det får man helt enkelt ta :)

Måndag kväll

Nu ska jag nog snart ta och krypa till kojs! Är helt galet slut i kroppen! Har nyss sett tv. Så nu väntar bara ett telefonsamtal sen blir det sängen för mig del. Morgondagen blir tidig.. Börjar redan 8.20.. huuu, vilken tid!
Hur kan de göra så här mot oss? Jag kommer ju aldrig palla ett helt år med detta schema.. :P 


                                image40
                                                    Tyra så oförskämt härlig!:D

Salong Les Blondes

Där har jag nu påbörjat min praktik:) Det kommer nog att bli toppen det! Eftersom det var första dagen idag så har jag inte gjort så mycket, tvättade iaf håret på min handledare. Inte fyskam de inte..
Helgen har spenderats hemma. Fredagen bjöd på lite kalas som skulle avslutas på Wasa men så blev det inte då det var stendött där :D Så jag åkte hem med Kristoffer och gick och lade mig istället. Lördagen blev Malung och mys där, Lillebror blir galet stor galet fort! Och magen växer :)Sen blev det Älv och bara mys. :) Helgen var toppen!
Nu ska jag ladda upp inför tv kväll :P Sjukhuset och Top model är inbokat :)