Hårassistent

Jag fick reda på idag att jag ska vara hårassistent fredag ev lördag på en stor mässa i Sollentuna! :) Jättekul!
Det är jag och 4 till från klassen som ska dit och hjälp 6 frisörer med deras 70 modeller, det kommer vara galet stressigt och förmodligen minst lika roligt! Och ersättningen hurrar jag också glatt för, 80 kr smink i timmen från Make up Store. Det tackar man ju inte nej till. Ca 1000 kr smink! :)
Idag har jag haft matteprov, det gick väl sådär, ett g fixar jag nog men högre vet jag inte.. Jag gjorde mitt bästa och eftersom matte inte är min grej så är jag helt klart nöjd med att få ett g i B-kursen!
Ikväll ska jag väl inte göra allt för mycket se lite tv och duscha lite. Mogondagen bjuder på egenhårvård :) Alltid trevligt med förnyelse, tror jag ska klippa och färga :D

Emma

Tisdag

En ny vecka har börjat och det med stormsteg. Gårdag var riktigt rolig! Frisryrerna blev som jag tänkt mig och visningen gick perfekt! Toppen! :)
Idag försöv jag mig så jag missa matten, kom lagom till halv 1 då jag trodde vi skulle ha svenska, men icke, gick på 2ornas visning. Sen skulle va ha frisör lektion men då var läraren sjuk. Jag hade gått upp, gjort mig i ordning och åkt buss/tbana i en timme helt i onödan..
Men upp kom jag, så efter skolan så åkte jag in i stan och handlade hem lite mat. Och nu snart ska jag plugga matte, prov imorgon..

Emma


Visning!

Ja jösses va va mycket vi missat, haha trodde vi var klara och så kommer tvi till skolan idag och upptäcker att vi inte alls är klara! Vi har ägnat hela dagen som bestod av 4½ timme åt att planera allt in i minsta detalj, hur länge modellerna ska gå på podiet, vilka låter vi ska ha, hur avslutet ska vara, hur podet ska stå, hur modellerna ska gå och komma upp på podet.. Och jag har nästan ångest över att det redan är på måndag visningen är, och vi har inte ens haft tid att öva på att göra frisyrerna än. Jag hoppas på det bästa och tar inte ut något i förtid.
Vi kom idag på att vi ska ha de här visningarna som klassens projektarbete som ska vara klart i trean, men börjar vi nu så kommer det bli ett himla bra projekt. Och vi ska ju göra något riktigt bra av det hela också, syftet är ju att vi ska komma till London och gå på frisörmässan där, första terminen i trean! :D

Efterskolan följde jag Hanna till Panduro där jag köpte grejor jag jag ska använda till att göra en tiara till min bruduppsättning! Hoppas hoppas hoppas allt blir bra nu! Sen åkte jag hem till Mateja, drack kaffe, pratade och lånade en mobilladdare. Jag har glömt min hemma i Mora.

Emma

Lyckodag hela veckan?

Hela veckans alla dagar har det hänt något som fått mig att må lite extra bra! Måndagen var det massage och inpackning, tisdag föreläsning ist för matteprov och sluta tidigt, idag onsdag, fick vi skjuta upp matteprovet i ytterligare en vecka pga att så många inte var klara med kapitlet, imorgon blir de slödag, ska bara testa och göra våra frisyrer inför visningen vi har på måndag och fredag börjar vi 9.30 och slutar 11!! Kan det bli så mycket bättre?!

Hem till Mora på fredag, upp och hjälpa mamma på lördagmorgon, plugga matte på dagen och åka till Kristoffer på eftermiddagen :D Love this!

Emma


Hälso vecka

Skolan har beslutat att den här veckan är en hälso vecka, det är så himla skönt!
Idag tex. så fick vi gå in till andra klassen och få en inpackning och massage istället för att ställa oss och klippa våra herrdockor, jag tackar inte nej till det.
Imorgon ska vi på föreläsning om hälsa mellan 10 och 12 vilket betyder att matteprvet jag bävat inför blir av på onsdag istället för imorgon, lycka! Jag har nämligen en himla massa sidor att räkna innan jag är redo för prov.. illa..
Efter skolan idag så åkte jag och Hanna in till Skanstull och och gick till East street för att byta min stav i läppen, det blev toppen, nu har jag bara en liten guldplutt :D

Nu ska jag göra en packlista inför sommaren sen krypa ner i sängen, jag är helt galet trött idag.. känner mig nästan sjuk, men ändå så sover jag hur mycket som helst, förmodligen mycket mer än andra i min ålder.. och ändå är jag alltid tröttast på plats.. konstigt det där.

Emma


Stockholm

Nu är lovet till ända och jag är tillbaka i Stockholm, det känns inge vidare just nu, känns bara tomt och ensamt.. Har varit fart och fläkt hela veckan nu och så kommer jag hit och det är både tomt, mörkt och ensamt..
Men ska hem igen på fredag och det känns ju alltid bra att veta :D
Lovet har varit toppen och vädret har varit strålande, rena sommarvärmen nu under helgen, synd bara att värmen kom i slutet på lovet och inte i början ;) Men det är som det är med det nu och jag ska inte klaga.

Nu ska jag se lite Wallander sen krypa ner i sängen.

Emma

Mormor

Igår hände inte spec mycket, jag skulle uträtta 2 saker men inget blev gjort, arbetsförmedlingen vägrade skriva ett intyg jag kunde ta med mig till grekland, och kemtvätten hade lunch :P Stoffe har iaf varit och fixat sig ett pass så nu är det bara att vänta in maj och resan till Bulgarien med Kristoffer, Cattis och Rönn. Ska bli så himla skoj!
Mormor ringde igår vid halv 3 och hade lite tråkigt så jag sa att om hon kom hem till oss så skulel jag åka med henne hem och natta över. Så det gjorde jag, så nu sitter jag här i Äppelbo. :) Ska snart äta lite frukost och sen blir det antingen Kupolen, besök hos lillebror eller en biltur hem igen. Har inte riktigt bestämt mig för vad som lockar mest..

Mormor står i köket nu och ordnar frukosten så jag ska väl gå in och hjälpa till nu jag.

image29

En bild på mig och syster slänger jag in också :D

Emma

Lov

Nu har lovet dragit igång. Härligt härligt. Ska vara hemma i dalarna hela lovet och ha det toppen.
Har hälsat på hos mormor o morfar och fått träffa lillkusinen, Loke. Så söt. Varit hos pappa o myst me lillebror, varit hos Kristoffer och mer och då har ännu inte lovit dragit igång riktigt än :D Kommer uträtta mkt under veckan känns det som.
Imorgon ska jag åka ner på mora för att gå in på arbetsförmedlingen och fixa ett papper som ska tas med till Grekland. Känns som det snart är dags för att åka, men ännu är det 2 månader kvar, det känns skönt, är så himla nervös. Vara helt själv i 2 månader är lång tid för mig.. Kommer ha en himla hemlängtan.
Hoppas verkligen inte Kristoffer bangar ur nu och säger att han inte ska hälsa på. Då går jag sönder.

Nu väntar sängen det har blivit på tok för många sena nätter nu. haha.

Emma